Hamilton je odabrao

Lewis Hamilton 2022

Hamilton je mogao ostati u McLarenu

Prva sezona nakon rastanka McLarena i Hamiltona nije ni počela a već se čini kako je Ron Dennis shvatio da je napravio grešku sa puštanjem Hamiltona. Ron Dennis bivši šef McLaren F1 tima, ali današnji šef iz sjene izjavio je kako su mogli zadržati Lewisa Hamiltona, ali da nisu htjeli. Ron Dennis vjeruje da je prekid njihove 14-godišnje saradnje ispravna odluka.

Lewis Hamilton krajem sezone 2012 potpisao je trogodišnji ugovor sa Mercedesom F1 timom, koji mu garantuje 15 miliona funti po sezoni. Trenutni šef McLaren F1 tima Martin Whitmarsh, izjavio je da mu je bio ponuđen ugovor kojim bi postao najplaćeniji vozač današnjice, dok Ron Dennis smatra da se moglo napraviti nešto u oba smjera.

”Mislim da je pogrešno reći da je Lewis napustio tim. Na kraju dana dođete u situaciju kada ćete se razići ako okolnosti nisu ispravne. Život se ne vrti oko jedne osobe koja sve odlučuje. Nikada nije tako. Uvijek je to splet okolnosti. Jesmo li mogli stvoriti situaciju u kojoj bi ostali zajedno? Kategorički gledano, da. Bi li to bila ispravna odluka? Mi mislimo da ne.”, izjavio je Ron Dennis

Neke informacije govore da su problemi nastali oko finansijskog ugovora, ali kako god da jest, Ron Dennis je pružio podršku Hamiltonu. “Što ljudi odluče učiniti na kraju ugovora – to je njihova stvar i treba se ponijeti profesionalno i podržati odluku. Ne želimo mu sve uspjehe u Mercedesu – to je razumljivo, ipak nam je konkurencija – ali ne želimo mu ništa negativno.”, dodao je Ron Dennis.

Kategorije: Formula 1