Mercedes neće žuriti sa novim Bottasovim ugovorom

Mercedes neće žuriti sa novim Bottasovim ugovorom

Šef Mercedes F1 tima Toto Wolff rekao da Mercedes neće žuriti oko odluke o Bottasovoj budućnosti u njemačkom timu.

Valtteri Bottas u prvom dijelu sezone napravio je dobar posao te je ostvario prvi pole position u Bahreinu, prvu pobjedu ostvario je u Rusiji, a na postolje se popeo još tri puta. Iako su rezultati vrlo dobri, Toto Wolff smatra da ne treba žuriti sa potpisivanjem novog ugovora, a razlog za to je što mnogim vozačima ističu ugovori na kraju ove sezone. Jedan od njih je Fernando Alonso koji jedva čeka da napusti McLaren Hondu zbog koje je izgubio tri sezone.

“Valtteri je jako dobro odradio prvih par utrka. Poziv za mjesto u timu dobio je zaista kasno, a i timski kolega mu je jedan od najboljih vozača u Formuli 1. Pole position i pobjedu je odradio na vrlo dominantan način, a onda je imao nekoliko težih utrka. Sve u svemu, način na koji se prilagodio i kako radi svoj posao je vrlo pozitivan.”, izjavio je Wolff.

“Naravno da je ovo neugodna situacija za Valtterija, sigurno će biti pod pritiskom. Kad smo se odlučili za Valtterija, on je znao da će nam trebati vremena oko odluke za 2018. jer će puno vozača biti bez ugovora. Ne mislimo žuriti sa odlukom, ali ćemo nastaviti raditi sa njim i vidjeti kako će na kraju to ispasti. Cijeli tim misli da je odradio dobar posao,” dodao je Toto.

Valtteri Bottas trenutno je na trećem mjestu u poretku vozača, 36 bodova iza timskog kolege, odnosno 48 iza Sebastiana Vettela.

Kategorije: Formula 1