Red Bull se vraća na pobjednički put!

red bull vettel sepang 2014-FP1

Red Bull se vraća na pobjednički put!

Prije prve utrke sezone 2014. U Red Bullu nisu bili toliko optimistični kada je u pitanju brzina i pouzdanost njihovog bolida. Ipak, promjene koje su napravili u posljednji momenat urodile su plodom već na prvoj utrici sezone, a na drugoj već su došli u poziciju da se bore i za prvu pobjedu.

Sebastian Vettel priznaje da nisu očekivali podij, ali da to pokazuje kako Red Bull sustiže Mercedes. U jednom trenutku se činilo da bi mogao napasti Nicu Rosberga i tako razdvojiti dva Mercedesa, ali Rosberg je bio prebrz. Svjetski prvak smatra da ovaj rezultat pokazuje veliki napredak njegovog tima.

“Treće mjesto je iznad naših očekivanja. Pogledajte samo gdje smo bili prije mjesec i pol. Velik posao su napravili Red Bull i Renault. Mercedes je još uvijek ispred nas. O nama ovisi koliko će nam trebati da se vratimo. U ovom trenutku se čini da napredujemo više nego oni, nadam se da će se to nastaviti. Sada je bitno skupljati bodove, ali uskoro ćemo biti tamo gdje su sada oni. Jaki smo, znam to. Ako se mene pita, to je samo pitanje vremena.”

Kategorije: Formula 1