Mercedes treba veliko poboljšanje bolida!

Mercedes treba veliko poboljšanje bolida!

Mercedes i Ferrari konačno su ove sezone u ravnopravnoj borbi za pobjede. Ekipa Red Bulla trenutno je daleko od forme koja bi im omogućila borbu za titulu, a za sad se nalaze na sigurnom trećem mjestu ukupnom poretku.

Sebastian Vettel pobijedio je u Australiji i Bahreinu, a Mercedesov dvojac, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, u Kini i Rusiji. Mercedes ima bod više od Ferrarija, a Vettel 13 više od Hamiltona.

Niki Lauda smatra da je Ferrari značajno napredovao, te da su Mercedesu potrebna dva koraka naprijed u pogledu poboljšanja bolida da bi bili bolji od Ferrarija na VN Španije.

“Ferrari je u prednosti. Moramo tačno analizirati naše slabosti i poboljšati se za Barcelonu gdje će svi timovi donijeti poboljšanja. Ferrari će sigurno napraviti korak naprijed, a mi moramo dva, dok Red Bullu trebaju tri.”, izjavio je Lauda.

Mercedes bi morao značajno napredovati u smanjenju težine bolida, poboljšati aerodinamiku i smanjiti potrošnju guma. Također, forma Lewisa Hamiltona nije na očekivanom nivo koji se pomalo “uspavao” odlaskom Rosberga.

Kategorije: Formula 1