Renault na VN Amerike doprema značajno pojačan agregat

F1 engine renault turbo motor 2014

Renault na VN Amerike doprema značajno pojačan agregat

Renault je za VN Amerike pripremio veliku nadogradnju svoje F1 hibridne pogonske jedinice. Naime, Renault je od ovogodišnjih 12 tokena koliko ima na raspolaganju utrošio čak 11. Ova nadogradnja trebala bi u značajnoj mjeri poboljšati perfornase bolida koje pokreću Renaultovi motori.

Renault je odlučio da napravi velike promjene na pogonskoj jedinici krajem aktuelne sezone kako bi se što bolje pripremio za sezonu 2016. Nove pogonske jedinice bit će na raspolaganju i Red Bull ekipi koja je napravila dosta problema francuzima, ali na kraju najviše sebi nakon što su raskinuli ugovor sa Renaultom, a svi drugi proizvođači su ih odbili.

Iapk, nije 100% sigurno da će Red Bull koristiti novi motor na VN Amerike, već će odluku o tome donijeti nakon što se sastanu sa predstavnicima Renaulta i analiziraju da li je to bolje učiniti na ovoj ili narednoj utrci, obzirom da ih čeka kazna ako budu koristili novi motor.

Renault sa novom specifikacijom motora poboljšao je snagu i efikasnost jedinice sa unutarašnjim sagorijevanjem koji je i najkritičnija tačka hibridnog sklopa. Renaultu je ostao još jedan razvojni token, koji bi mogao iskoristiti možda na posljednjoj utrci.

Kategorije: Formula 1