Ron Dennis zainteresovan da preuzme Manor?

Ron Dennis zainteresovan da preuzme Manor?

Bivši šef McLarena prema posljednjim špekulacijama zainteresovan je da preuzme Manor F1 ekipu.

Ron Dennis proveo je skoro 35 godina na svim vodećim pozicija u timu McLarena, sve do posljednjih nekoliko nedjelja u sezoni 2016. kada je upravni odbor riješio da ga smijeni sa svih izvršnih funkcija.

Ekipa Manora sezonu 2016. završila je na posljednjem mjestu u konstrukorskom poretku i nema značajne spozore. Vjerovatno Ron Dennis računa da bi uz prihvatljivu cijenu mogao preuzeti tim, a timu već ima Dave Ryan starog znanca iz McLarena koji obavlja funkciju tehničkog direktora. Dave Ryan bivši je operativac tima McLarena i dobar Dennisov prijatelj za koga se vjeruje da ga je upravio on spojio s trenutnim vlasnikom ovog Manora.

Stephen Fitzpatrick je tokom ove godine pregovarao s američkim biznismenom Tavo Hellmundom, ali od potencijalnog dogovora ništa se nije dogodilo, čak je tim izgubio 10. mjesto u konkurenciji konstruktora. Pored Dennisa za Manor su zainteresovani i bivši tehnički direktor Graeme Lowdon koji ima podršku indonezijskog biznismena Ricardo Gelaela koji posjeduje prehrambeni brend brze hrane KFC.

Ekipa Manora uz kvalitetno vodstvo i adekvatnu finansijsku inekciju mogla bi brzo napredovati jer za pokretanje koriste Mercedesove motore koji su trenutno neprikosnoveni po snazi i izdržljivosti.

 

Kategorije: Formula 1