Loeb izgubio vodstvo!

Loeb izgubio vodstvo

WRC

Do zadnjeg brzinskog ispita druge etape Rallyja Njemačka Sebastien Loeb uspješno je branio vodeću poziciju pred upornim naletima timskog kolege Sebastiena Ogiera, no probušena guma na dugačkom Panzerplatte brzincu pobrinula se za dramatičnu završnicu dana.

Loeb je na četrnaesti brzinski ispit krenuo s 3,8 sekundi prednosti u odnosu na Ogiera, no u drugoj polovici više od 34 kilometra dugog ispita guma na njegovom Citroënu DS3 WRC nije izdržala torturu. Loeb i Daniel Elena izgubili su više od minute i 11 sekundi te pali daleko iza Ogiera. Unatoč pozamašnom zaostatku za Ogierom, Loeb je uspio sačuvati drugo mjesto zahvaljujući apsolutnoj dominaciji koju je Citroën pokazao u odnosu na konkurente.

Treće mjesto u međuvremenu i dalje uspješno brani Dani Sordo, koji nakon pokušaja Mikke Hirvonena da vrati mjesto na podiju sada ima više od pola minute prednosti uoči sutrašnjeg nastavka etape.

Jari-Matti Latvala nastavio je s probojem prema vrhu; nakon jučerašnjih problema i pada u poretku Finac je uspio doće do 7. mjesta na kojem će vjerojatno i završiti rally obzirom na više od 12,5 minuta zaostatka za šestoplasiranim Petterom Solbergom.

Kategorije: WRC Rally