Evropski Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee EU-Version 2014

Evropski Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee prvi put je na tržištu predstavljen 1992. godine, a nudio unaprijeđene vrijednosti osjećaja slobode, autentičnosti, avanture i pasije prema brendu. Premium veliki SUV model Jeep linije, Grand Cherokee predstavlja standard u smislu snage, komfora, inovacija i zanatske umješnosti.

Sada nam stiže najnovija verzija pomenutog modela napravljena prema specifikacijama za evropsko tržište. Ovaj model je opremljen novom transmisijom koja značajno smanjuje potrošnju goriva i emisije štetnih plinova uz unaprjeđenje ubrzanja i osiguravanje bržeg i mnogo nježnije promjene stepeni prenosa.

Novi dizajn enterijera i eksterijera karakteriše svaki pojedinačni nivo opreme ovog modela za 2014. godinu na jedinstveni način. Od standardne opreme treba navesti nova bi-xenon svjetla sa LED svjetlima za dnevnu vožnju, novi dizajn točkova i nove kombinacije boja spoljašnjosti i unutrašnjosti.

Jeep Grand Cherokee pokreće efikasni 3.0-litreni turbo motor sa direktnim ubrzavanjem. Reijč je o V6 common-rail dizel motoru koji je opremljen Multijet II tehnologijom, dok su za ljubitelje benzinskih motora na raspolaganju su tri motora i to 3.6-litreni Pentastar V6, legendarni 5.7-litreni V8 motor i najjači 6.4-litreni HEMI B V8 motor.

Kategorije: Automobili