VW unaprijedio Amarok

Voklswagen unaprijedio Amarok

Volkswagen poboljšao je model Amarok 2.0 BiTDI jačim motorom i BlueMotion tehnologijom za poboljšanje ekonomične potrošnje goriva. Volkswagen je takođe predstavio i novi osmostepeni automatski mjenjač kod najjače verzije ovog modela. Dizelski 2.0-litreni BiTDI motor prethodno je proizvodio 161 KS, a sada razvija 178 KS. Osnovni 2.0-litreni TDI motor i dalje proizvodi 121 KS, a svi modeli dolaze opremljeni pogonom na četiri točka kao standardom. Pojačanje snage motora kod BiTDI modela, direktno se odrazilo na pobooljšanje performansi pa je ubrzanje za jednu desetinu sekunde bolje, pa tako sada Amarok ubrzava do 100 km/h za 11 sekundi.

Sve Amarok verzije opremljene su BlueMotion tehnologijom koja uključuje opremu i funkcije kao što su pneumatici sa niskim otporom kotrljanja, Stop-Start sistem i sistem za korištenje regenerativne energije kočenja. Smanjena je potrošnja goriva i ona sada iznosi samo 7,5 L/100 km, dok je emisija štetnih gasova smanjena na 199 g/km. Takođe, poboljšana je i sposobnost vuče tereta (prikolice) sa maksimalnom težinom vuče za verziju sa manuelnim menjačem do 3.000 kg, u poređenju sa prethodnih 2.800 kg.

Amarok koji je opremljen novim osmostepenim automatskim mjenjačem, sada može povući teret do 3.200 kg težine. Postoje i nove opcije kod pick-up verzije kao što su Bluetooth uređaj, prednji i zadnji parking senzori, grijanje tečnosti za pranje vjetrobrana kao i 19-inčni aluminijumski točkovi.

Kategorije: Automobili