Golf dolazi 4. septembra!

Novi Golfa 7 dolazi 4. septembra!

Volkswagen Golf sedme generacije prolazi svoja posljednja testiranja prije nego bude predstavljen javnosti. Nema više nagađanja oko datuma njegovog predstavljanja, sada je i to poznato. Iako se mislilo da će svoju premijeru imati na sajmu automobila u Parizu, novi Golf bit će predstavljen 4. septembra na posebnom eventu koji će biti upriličen u berlinskoj novoj nacionalnoj galeriji.

Paralelno s tim eventom Volkswagen će objaviti prve službene podatke i fotografije novog Golfa sedme generacije. Kako je to već ranije najavljeno novi Golf bit će zasnovan na novoj VW MQB modularnoj platformi. Najvjerovatnije da će konačno iz ponude biti izbačeni atmosferski motori kako je to već uradio i Audi za svoj A3 model. Pokretat će ga moderni benzinci i dizelaši sa turbo punjačima, a u novom Golfu bit će primijenjena nova Volkswagenova tehnologija isključivanja cilindara koja će biti dostupna na 1.2 i 1.4-litarskim TSI motorima.

Najsnažniju izvedbu novog Golfa pokretat će 2.0-litarski TSI motor, a po prvi put dobit ćemo i Golfa na hibridni pogon, kao i potpuno električnu izvedbu.

Kategorije: Automobili