Toyote GT86 Racer

Trkaća verzija Toyote GT86

GT86Racer

Prva trkaća GT4 verzija Toyote GT86  sprema se na testiranje koje je planirano za kraj februara, odmah nakon dovršetka šasije koju prerađuje pionir inženjeringa motorsporta GPRA.

Novi automobil pokreće 2,0-litarski turbo s direktnim ubrizgavanjem, četverocilindrični ‘Boxer’ motor, koji je razvijen u saradnji s Nicholson McLaren Engines .

GPRM i njegovi direktori Gary Blackham i Roger King vjeruju kako će nova Toyota biti ozbiljan GT4 kandidat: “Novi motor iz Nicholson McLaren će biti sposoban isporučiti između 360 i 400 KS“, rekao je Blackham, dodavši: “iako ćemo konačni output definisati prilikom testiranja. Trudili smo se izbrusiti kvalitetu i pouzdanost  GT86,  kao i njegovu takmičarsku dušu, a rezultat je izazvao veliki interes u čitavoj Evropi.”

GPRM već bilježi prve narudžbe za GT86 , te su u završnim pregovorima s timom za utrke u Avon Tyres Britanskom GT prvenstvu. Toyota GT86 će biti ozbiljan  GT4 takmičar u britanskom GT, kao i na mnogim drugim GT4 trkama čija popularnost raste širom Evrope.
GPRM Toyota GT86 smatra se cjenovno prihvatljivim trkaćim autom za utrke izdržljivosti. Kompanija je krenula s projektom GT4 odmah nakon Britcar24 , u septembru  prošle godine, gdje je tada nova sportska Toyota imala uspješan debi u utrci.

Kategorije: Sportisti