Citroën Spacetourer: „Unlimited Life“

Citroen Spacetourer Unlimited Life 04

Citroën Spacetourer: „Unlimited Life“

Citroën SpaceTourer, moderno vozilo snažnog karaktera, svojim trima izvedbama i mogućnostima unutrašnjeg uređenja daje novi odgovor na potrebe savremenih porodica i osoba koje vole putovati s prijateljima, ali i poslovnih korisnika. 

Novi kombi pravi je nomad koji ide u korak s vremenom te beskompromisno objedinjuje udobnost, praktičnost i estetiku. Zahvaljujući novoj platformi SpaceTourer nudi izuzetna vozna svojstva i efikasnost te potrošnju po kojoj je „Best in Class“. Opremljen je tehnologijama koje garantuju visok stepen sigurnosti i svakodnevni život čine lakšim. SpaceTourer prava je pratnja za intenzivan život bez granica i premijerno će biti predstavljen na Ženevskom salonu.

Kao predvodnik u segmentu monovolumena i vozila za razonodu, Citroën posjeduje istinsko znanje i umijeće potrebno za razvoj svestranih i prostranih automobila koji u vožnju unose zadovoljstvo.

Citroen Spacetourer Unlimited Life 03

Uz SpaceTourer Marka upotpunjuje svoju ponudu i potvrđuje svoju sposobnost da se u segmentu furgona uspne u višu klasu. Moderan je i prilagođen svijetu u pokretu, u kojem se način življenja i navike neprestano mijenjaju te se razonoda i putovanja sve češće dijele s drugima. SpaceTourer je vedar, praktičan i ugodna pratnja u svakodnevici te olakšava život i nudi bezbroj mogućnosti.

Svestran i poseban, Citroën SpaceTourer dostupan je u tri izvedbe. Prilagođen je potrebama suvremenih obitelji kao i potrebama poslovnih korisnika te usto nudi dozu odvažnosti karakterističnu za Citroën.

Citroen Spacetourer Unlimited Life 02

SpaceTourer čine:
  • dizajn fluidnih linija, bez agresivnih oblika, za pojavu koja odiše smirenošću. Stil SpaceTourera ujedno je energičan i pouzdan, visok prednji kraj omogućuje mu da dominira na cesti i daje mu sav njegov karakter;
  • efikasna  konstrukcija koja pruža prostranost, praktičnost i prilagođena je svim potrebama. Njegova modularna platforma po uzoru na EMP2 nudi više mjesta u kabini, veći prtljažnik i bolju upravljivost. Dostupne su tri dužine po izboru, među kojima je izvedba od 4,60 m, jedinstvena na tržištu, u koju stane čak do devet osoba**, što ga čini idealnom svakodnevnom pratnjom i na selu i u gradu. Zahvaljujući visini od 1,90 m, lako može pristupiti parkiralištima. Vrlo je funkcionalan i ima klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem, stražnje staklo koje se može otvoriti te brojne pretince;

Citroen SPACETOURER 02

  • udobnost za zadovoljstvo tijela i duha s ugodnom unutrašnjošću, povišenim vozačevim položajem, kliznim i okretnim sjedalima koja se prilagođavaju svim potrebama, te ostakljenim krovom. To je zadovoljstvo naglašeno izuzetnom zvučnom izolacijom i vrhunskom udobnošću vožnje.
  • tehnologije koje život čine lakšim, kao što je head-up displej i navigacioni sistem 3D povezan s internetom s opcijom Citroën Connect Nav, ali i tehnologije koje pridonose sigurnosti, na primjer sljedeće funkcije: Coffee Break Alert, opcija koja nakon dva sata neprekidne vožnje naznačuje da je vrijeme za stanku, Driver Attention Alert koji otkriva kada vozač nije oprezan i Collision Risk Alert. Sve su te tehnologije i usluge omogućile da SpaceTourer osvoji maksimalnih pet zvjezdica na testiranju EuroNCAP.
  • dizelski motori najnovije generacije BlueHDi do 180 KS i 400 Nm, za nivoe potrošnje i emisija CO2 „Best in Class“ u segmentu (BlueHDi 115 S&S sa šesteostepenim ručnim mjenjačem: 5,1 l/100 km i 133 g CO2) i ograničene troškove upotrebe.
Kategorije: Komercijalna vozila