Audi Q5 Facelift 2013.

Audi Q5 Facelift 2013.

Sportski, prostran ugodan i multifunkcionalan – Audi Q5 karakteriše moderan i uspješan karakter. Sada je ovaj SUV srednje klase još atrkativniji, efikasniji i sportskiji – dodaje mnoga nova rješenja kada je riječ o dizajnu, informaciono zabavnom sistemu, šasiji i motorima.

Model Audi Q5 hybrid quattro je prvi proizvodni hibridni model ovog brenda. Pokreće ga V6 motor, ali sa ekonomičnom potrošnjom goriva koja je karakteristična za četvorocilindarske motore.

Audi je za unaprijeđenu verziju Q5 modela obezbjedio pet motornih opcija: tri TDI i dva TFSI. Svi ovi motori kombinuju direktno ubrizgavanje goriva, start/stop sistem kao dio standardne opreme. Uprkos tome što je većina motora unaprijeđenim kad su u pitanju performanse, njihova potrošnja goriva smanjena je za 15%.

Najefikasniji je 2.0 TDI motor koji sa 143 KS i 320Nm obrtnog momenta u kombinaciji sa manuelnom transmisijom i pogonom na sva četiri točka troši prosječno 5.3L /100km.

Svaki od motora koji je ponuđen u Audi Q5 posjeduje optimalni sistem transmisije.

Četvorocilindarski motori upareni su sa manuelnim šestostepenim mjenjačima kao standardna oprema, ali je kao opcija dostupn je i osmostepeni tiptronic mjenjač.

Audi Q5 je opremljen 17“ aluminijumskim točkovima, a kupci koji žele sportske performanse mogu da se odluče za sportsko podvozje vozila koje unapređuje upravljanje.

Kategorije: Noviteti