Mercedes GLA koncept

Mercedes-Benz GLA Showcar; 2013

Mercedes GLA koncept

Mercedes-Benz objavio je prve fotografije nastupajućeg GLA koncepta koji bi trebalo da svoj javni debi ima u subotu na sajmu automobila u Šangaju. Fotografije koje su se pojavile prikazuju veoma prijatan za oko crossover sa velikim poklopcem motora i značajno nagnutim vjetrobranskim staklom.

Vozilo karakterišu zaštitne ploče ispod branika, krovni nosači, muskularni blatobrani točkova, dupli ispušni sistem i 20“ inčne aluminijumske felge na kojim su postavljeni pneumatici dimenzija 255/45 R20. Takođe, tu su interesantna prednja svijetla i velika rešetka motora sa trokrakom zvijezdom.

Kao što možete da pretpostavite proizvodna verzija ovog modela će preuzeti određene stilske tragove A klase ali sa povećanom visinom vozila. Ovaj crossover dug je 4.380 mm, širok 1.790 mm i visok 1.570 mm, a međuosovinsko rastojanje iznosi 2.690 mm. Pogon ovog modela dolazi od linijskog četvorocilindarskog 2.0-litrenog turbo benzinskog motora koji je pozajmljen od modela A250 i koji razvija 211 KS.

Motor je uparen sa 7G DCT dual clutch transmisijom koja šalje snagu na 4MATIC pogon, tj. sistem pogona na sva četiri točka. Proizvodna verzija preuzet će liniju motora od hathcbacka pa tako možemo da očekujemo različite benzinske i dizel motore koji će razvijati do 211 KS. AMG verzija takođe je u planu sa četvorocilindarskim 2.0-litrenim turbo motorom koji će razvijati oko 354 KS.

Kategorije: Noviteti