Volkswagen nastavlja razvoj najsnažnijeg Golfa R400

Volkswagen nastavlja razvoj najsnažnijeg Golfa R400

Volkswagen je početkom 2016. godine potvrdio da odustaje od projekta “Golf R400” što je mnoge rastužilo. Ipak, stari duhovi razvoja top modela ponovo su oživljeni. Na stazi Nordschleife uhvaćen je testni primjerak aktuelne generacije Golf R modela koji se vizuelno razlikuje od standardnog modela.

Prema pisanju njemačkog Autobild-a, Volkswagen trenutno radi na razvoju najsnažnijeg serijskog Golfa. Nakon odustajanja od projekta Golf R400, njemačka marka izgleda da je ponovo aktualizirala ovaj projekta.

Novi Golf R400 trebao bi dobiti 5-cilindarski motor koji pokreće Audi RS 3. Očekuje se da će R400 znatno premašiti 310 konjskih snaga sa koliko raspolaže aktuelni Golf R. Na slikama se vidi novi ispušni sistem koji je isti kao kod Audi RS 3 modela od čega i dolaze sumnje da je kompletan pogonski, prijenosni i ispušni sistem preuzet od RS 3 modela.

Studija R400 sada bi mogla biti realna

Uhvaćeni testni Golf ne razlikuje se spolja osim po završnim cijevima ispušnog sistema. Zbog toga se ne može mnogo reći o dizajnu. Međutim, može se pretpostaviti da se zasniva na studiji R400, koja je predstavljena u Pekingu 2014. godine.

Naravno, njegove linije bit će prilagođene trenutnom dizajnu Volkswagen porodice.

Kategorije: Noviteti