Volkswagen Tiguan u specijalnom URBAN SPORT izdanju

Volkswagen Tiguan URBAN SPORT

Volkswagen Tiguan u specijalnom URBAN SPORT izdanju

Volkswagen je predstavio novo, posebno izdanje Tiguan URBAN SPORT koje kombinuje ekskluzivni dizajn i nove tehnološke karakteristike.

Volkswagen Tiguan URBAN SPORT ima širok raspon standardne opreme i moderni sportski izgled. Izuzetna sportska linija opreme odlikuje se izražajnim dizajnerskim detaljima na eksterijeru – prije svega natpisom URBAN SPORT na vratima.

Specijalno izdanje serijski se isporučuje sa zadnjim odbojnikom u istoj boji kao i automobil, s hromiranim elementima koji uključuju kontinuiranu reflektirajuću traku i crni zadnji spojler u R stilu. Prednji odbojnik ima crne detalje visokog sjaja. Dizajn zaokružuju crni poklopci vanjskih ogledala koji na pod projiciraju svjetlosni potpis Volkswagen URBAN SPORT. Tiguan URBAN SPORT također standardno dolazi sa crnim 18-inčnim aluminijumskim felgama Sebring. Oni ističu sportski karakter i koncept boja.

Volkswagen Tiguan URBAN SPORT

Po ulasku u automobil, vozača dočekuju osvijetljeni pragovi na vratima i natpis URBAN SPORT. Pedale i oslonac za noge standardno su izrađeni od brušenog nehrđajućeg čelika. Prostirke za noge također ističu stil svojim sivim šavovima. Standardna komforna sjedišta, sa integrisanom lumbalnom potporom pozadi, imaju novo dizajnirane presvlake u crnoj i antracit boji sa crvenim šavovima. Tu su i ukrasni umetci koji dopunjuju dizajn enterijera.

Cijene na Njemačkom tržištu počinju od 33.125 eura za Tiguan 1.5 TSI sa 96 kW (130 KS). Dizelski modeli počinju sa 35.475 eura za Tiguan 2.0 TDI od 90 kW (122 KS).

Volkswagen Tiguan URBAN SPORT

Kategorije: Noviteti