Ekspedicija ‘Daily4Africa’

Vijesti

Ekspedicija ‘Daily4Africa’

Projekat Daily4Africa rezultat je saradnje između kompanije Iveco i Taurinorum Team, agencije specijalizirane za velike avanturne projekte u dokumentarne svrhe, te pomaže u promociji sigurnosti i korektnog ponašanje na cesti.

To je bio predmet brojnih međunarodnih aktivnosti u proteklih godinu dana, kao i pokretanje saradnje između kompanija Iveco, Iveco autobusa, New Holland i Međunarodne automobilske federacije (FIA), u sklopu FIA-ine akcije za sigurnost na cestama. Uz to, sigurnost je za Iveco temeljna vrijednost, posebno u primjeni naprednih sigurnosnih sistema za zaštitu vozača, drugih učesnika u saobraćaju, vozila i njegovog tereta.

Ekspedicija ‘Daily4Africa’ je trajala 60 dana, kroz sedam zemalja (Angola, Kongo, Zambija, Tanzanija, Kenija, Etiopija i Džibuti), a dva specijalno opremljena Iveco Daily 4×4, prevezla su dionicu od ukupno 11.000 km.

Cilj ovog dvomjesečnog putovanja bio je educirati i ojačati koncept sigurnosti na cestama sa lokalnim stanovništvom, ali i pokazati visoke performanse i pouzdanost Daily 4×4, stavljajući ih pred izazove na afričkim terenima u udaljenim područjima. Tokom svake dionice vozila su predstavljana ključnim medijima, potencijalnim kupcima i širokoj javnosti.

Kategorije: Vijesti