Nagrade za Audi

Nagrade za Audi u januaru 2013.

2013 Audi A3 2012


Audi najuspješniji brand na „Best cars 2013“ u Kini

Audi je najbolja premium marka na kineskom automobilskom tržištu. Ovo su potvrdili i čitatelji kineskog izdanja najpopularnijeg evropskog auto magazina „auto motor und sport“.  Tako je Audi A6 L made in China  proglašen najboljim u čak dvije klase: u „višoj srednjoj klasi“ i u „kineskoj višoj srednjoj“  klasi automobila.  I Audi Q5, također iz lokalne proizvodnje, omiljen je izbor  kineskih kupaca te pobjednik u kategoriji „lokalnih SUV&Offroadera“. Prvo mjesto u „luksuznoj klasi“ zauzeo je Audi A8 L.  Konačno, Audi je sa šest nagrada proglašen i „ekološki najprihvatljivijim proizvođačem automobila“.


Audi A3 Sportback: Automobil godine u Velikoj Britaniji

U izboru britanskog magazina „What Car“ , A3 Sportback je osvojio priznanje Automobila godine. Žiri je posebno pohvalio njegove vozne performanse i perfektnu kvalitetu izrade, a pogotovo unutarnje vrijednosti.  Osim toga, A3 Sportback je proglašen najboljim automobilom po mjeri porodice.


Audi R8 po četvrti put zaredom proglašen „Najboljim sportskim automobilom godine“

Audi R8 sebi je priskrbio titulu „Sporting Car of the Year“ u Velikoj Britaniji. Čitatelji magazina    „Buseiness Car“ već četvrti put zaredom smatraju da je R8 najkompletniji sportski automobil u svojoj klasi. U borbi za naslov najboljih automobila godine uvjerljiv je bio i Audijev A3 Sportback, koji se u kategoriji „Business Car of the Year 2013“ pozicionirao na odlično treće mjesto.


Audi S7 pobjednik u“Connected Car of the Year 2013“

Američki „Connected Car Magazine“ odabrao je Audi S7 za „Connected Car of the Year 2013“ u kategoriji „Luksuznih automobila“; Audijev sistem za informaciju i zabavu Audi connect, kojim je opremljen i njegov S7, bio je vrlo uvjerljiv za stručni žiri. Inače, u konkurenciji za nagrade našli su se automobili svih kategorija i klasa, koji vozaču nude savršen balans između sigurnosti, komfora i infotainmenta.


„Best Cars 2013“: Sedam nagrada za Audi u Švicarskoj

Marka s četiri prstena poentirala je i u Švicarskoj, gdje je u izboru za „Najbolja vozila 2013“ osvojila čak sedam nagrada. Čitatelji stručnog  magazina „Auto Illustrierten“ birali su između 375 modela i glasali za svoje favorite u deset kategorija. Najmanji model ingolstadtske porodice, Audi A1, pozicionirao se na sam vrh u svojoj klasi malih vozila. A3 je zauzeo drugo mjesto među kompaktima, dok su srebro i bronzu  u srednjoj klasi uzeli A5/A5 Sportback i A4/A4 allroad quattro. Uspjeh je slavio i A6, koji je u kategoriji više klase zauzeo treće mjesto, kao i četveroplasirani A7. Audijev R8 Spyder nalazi se na mjestu broj tri u grupi cabrioleta.

Kategorije: Vijesti