Novi Renault Clio stigao u BiH

Novi Renault Clio stigao u BiH

Novi Renault Clio je stigao na bosanskohercegovačko automobilsko tržište. Francuski gradski model je od predstavljanja prve generacije 1990. godine pronašao čak 11,5 miliona kupaca, a nova četvrta generacija piše novo poglavlje priče o popularnom mališanu. Novi Clio, nakon Twinga, u potpunosti predstavlja novi Renaultov dizajnerski jezik, sa naglašenom maskom hladnjaka i Renault znakom.

Novi Clio krasi nekoliko bitnih elemenata, prije svega senzualan i strastven stajling, uz opsežnu ponudu opcija za personalizaciju automobila, kako izvana, tako i iznutra. Tu su i pristupačne inovativne tehnologije, kao što su kamera za vožnju unazad, ulazak u vozilo bez upotrebe ključa, R-Sound aplikacija, Bass Reflex audio sistem, šestostepeni EDC mjenjač sa dvostrukim kvačilom, te R-Link – integrisani touchscreen tablet za internet komunikaciju. Sasvim očekivano, Clio nudi i mnogo zabave u vožnji, zahvaljujući bogatoj ponudi sposobnih i štedljivih motora, kao što je novi trocilindarski benzinac Energy TCe 90 i Energy dCi 90 dizelaš, koji u prosjeku troši tek 3,2 litre na 100 km.

Novi Clio u Bosni i Hercegovini starta cijenom od 18.999 KM sa PDV-om. Za tu cijenu dobija se model pokretan 1.2 litarskim 16v benzincem sa 75 KS i opremljen paketom Authentique, koji između ostalog nudi ABS, ESP, pomoć pri kretanju na uzbrdici, Renault karticu, LED dnevna svjetla, tempomat, elektrificiranje prozore i retrovizore, prednje i bočne zračne jastuke, te putni računar. Isti model sa sa dodatnim paketom Cool, koji donosi još i klima uređaj i Radio MP3 sa AUX, Bluetooth i USB konekcijom košta 19.999 KM sa PDV-om. Tvornička garancija u trajanju od 5 godina ili 100.000 pređenih kilometara se podrazumijeva.

Za više informacija posjetite najbližeg ovlaštenog Renault koncesionara ili www.renault.ba

Kategorije: Vijesti