Prestižne nagrade za novi Renault Mégane i crossover Kadjar

renault_megane-zlatni-volan-2016

Prestižne nagrade za novi Renault Mégane i crossover Kadjar

Novi Renault Mégane osvajač je prestižne nagrade ”Zlatni volan”, dok je model Kadjar okrunjen nagradom ”Najbolji crossover”. No, to je tek dio žetve nagrada Renaultovog dvojca koje tradicionalno dodjeljuje medijska grupacija Axel Springer.

Evropska medijska grupacija Axel Springer, koju čini 21 publikacija, a koju predvode autoritativni Auto Express iz Velike Britanije, Auto Plus iz Francuske i Auto Bild iz Njemačke, dodijelila je nekoliko jedinstvenih nagrada Renaultovom dvojcu, novom Méganu i novom crossoveru Kadjar.

Atraktivnom Renault Méganu dodjeljena je prestižna nagrada ”Zlatni volan” u klasi kompaktnih vozila, dok je ovom modelu, zahvaljujući prepoznatljivom stilu i opsežnom popisu tehnoloških asistenata vozaču, pripala i nagrada ”Najbolji porodični automobil” 2016. godine u škotskom izboru Automobil godine. Istovremeno, model Kadjar nadahnuo je organizatora izbora svojom elegancijom, udobnošću i komforom, osvojivši nagradu ”Najbolji crossover”.

”Oduševljeni smo nagradom Zlatni volan koju je osvojio Mégane”, rekao je Stefan Müller, Renaultov generalni direktor regije Evropa, na svečanoj dodjeli nagrada u Berlinu. “Renault u Evropi trenutno prodaje najmlađu gamu vozila, a novi Mégane je temelj naše ofanzive. Naši aktuelni modeli generišu iznimnu popularnost zahvaljujući ne samo svojim elegantnim, već i emotivnim stilom, te mnogim inovacijama. Sa težinom prestižnog međunarodnog priznanja, Zlatni volan” je velika potvrda našeg rada i pokazuje da je novi Mégane veliki hit na evropskom tržištu”, zaključio je Müller.

Nagradu ”Zlatni volan” dodjeljuje 21 evropski specijalizirani magazin u saradnji sa stručnim žirijem iz autoindustrije nakon podvrgavanja temeljitim testiranjima vozila. Četvrta generacija Renaultovog kompakta se odlikuje dinamičnim dizajnom, izvanrednim voznim osobinama i unikatnim paketom tehnologija iz viših segmenta, a taj paket karakteristika je novom Méganu nedvojbeno osigurao ovu nagradu.

Ova prestižna nagrada egzistira od 1976. godine, a Renault je do danas bio okrunjen čak 11 puta. Od novijih modela, Scenic (2009.) i Clio (2012.) su osvojili ”Zlatni volan” u svojim kategorijama.

Kategorije: Vijesti