Škoda jedanaesti put zaredom sponzor utrke Tour de France

?????????????????????????????????????????????

Škoda jedanaesti put zaredom sponzor utrke Tour de France

Ova godina će biti jedanaesta po redu od kako je ŠKODA AUTO zvanični partner i službeno vozilo utrke Tour de France. Osnova aktivnosti ŠKODA sponzorstva na ovom najpoznatijem biciklističkom događaju na svijetu sastoji se od davanja na korištenje flote od 250 ŠKODA vozila. Tour de France utrku tradicionalno predvodi „red car“, a ove godine tu misiju ima crvena ŠKODA Superb, koja će služiti i kao „mobilni kontrolni centar“ za direktora utrke.

“Uključenost u utrku Tour de France u proteklih jedanaest godina je kruna slave raznovrsnih sponzorstava biciklizma od strane naše kompanije,” rekao je Werner Eichhorn, ŠKODA član Uprave za prodaju i marketing. “Naše snažno prisustvo na najpoznatijim utrkama na svijetu ojačava imidž i dugoročnu reputaciju marke. Podrška utrci Tour de France i biciklizmu je više od klasičnog sponzorskog ugovora, to je emotivan doživljaj za cijelu kompaniju. Proizvodnja bicikala je, na kraju krajeva, ono na čemu su naši osnivači Laurin i Klement najprije zasnovali našu kompaniju.“

Flota vozila igra veliku ulogu u ŠKODINOM sponzorstvu, još od samog početka. Iz godine u godinu, ova vozila prelaze oko 2,8 miliona kilometara za vrijeme vožnje na utrci. Od 2004., ŠKODA flotna vozila su prešla skoro 28 miliona kilometara, bez ijednog kvara.

?????????????????????????????????????????????

Tour de France 2014. počinje 5. jula u gradu Leeds u Engleskoj i prve tri etape se voze kroz Englesku. Nakon ukupno 21 etape, vozači će proći kroz cilj na Champs-Elysees u Parizu 27. jula. Kao i prethodnih godina, ŠKODA je partner nagrade “White Jersey” za najboljeg biciklistu mlađeg od 25 godina.

ŠKODA je razvila i potpuno novu web stranicu za ovaj događaj: WeLoveCycling.com. Stranica sadrži mnoštvo uzbudljivih funkcija, uključujući izvještavanja uživo, filmove i isječke informacija o širem svijetu biciklizma. Ljubitelji biciklizma na ovoj stranici također mogu učestvovati u takmičenjima i čak osvojiti dan u pelotonu (glavnoj grupi biciklista) na Tour de France. Više informacija možete pronaći na: www.skoda-radsport.de, i na facebook.com/skoda-cycling.

Češki proizvođač je produžio svoje sponzorstvo ove utrke i u narednih pet godina, do 2018. Ugovor također uključuje i sponzorstvo utrke u Španiji (La Vuelta), kao i ostalih međunarodnih biciklističkih utrka.

Kategorije: Vijesti