Ferrariju prijeti moguća kazna zbog promijene turbo punjača

Formula 1

Ferrariju prijeti moguća kazna zbog promijene turbo punjača

Ekipi Ferrarija prijeti mogućnost kazne za njihove vozače zbog moguće promijene elemenata na pogonskoj jedinici. Konkretno, najveća opasnost dolazi od moguće zamjene turbo punjača jer su iskoristili sva četiri maksimalno dozvoljena primjerka po vozaču.

Peto korištenje bilo kojega od elemenata vozaču nosi 10 mjesta kazne na utrci na kojoj dođe do promjene, a svako daljnje peto korištenje donosi po pet mjesta kazne.

Iz Ferrarija su već ranije rekli da nisu zabrinuti zbog turbo punjača jer planiraju rotaciju sa korištenim jedinicama, ali moglo bi biti problematično uvođenje nove specifikacije turbo punjača ukoliko se Ferrari za to odluči.

“Definitivno smo donekle zabrinuti što smo imali kvar na turbo punjaču na početku sezone i zbog toga ih morali mijenjati. Vrlo smo rano uveli treći i četvrti turbo. Zbog toga smo na sljedećim turbinama uveli određena poboljšanja za pouzdanost i oni se trenutno dobro drže. Trenutno imamo paletu dijelova, ali na svakom imamo dostupnu kilometražu pa ih moramo rotirati. Naš je cilj zaključiti sezonu sa trenutnim brojem turbo punjača,” rekao je Ferrarijev tehnički direktor Mattia Binotto.

Kategorije: Formula 1