Novi detalji o Mclaren P1 modelu

McLaren P1 Concept

Novi detalji o Mclaren P1 modelu

McLaren je na Beverly Hillsu organizovao privatno prikazivanje za proizvodnju modela P1 koji je spreman za proizvodnju. Tom prilikom objavio je dodatne detalje koji se odnose na ovaj superautomobil.

Prototip modela nosi Volcano narandžastu boju u kojoj je prikazan u Parizu i riječ je o potpuno funkcionalnom modelu. Automobil koji je prikazan na Beverly Hillsu imao je tamna stakla koja su sakrila enterijer, a koji će biti potpuno prikazan na sajmu automobila u Ženevi.

Ovaj model će koristiti iste materijale u putničkoj kabini kao i model MP4-12C, dok su prednja i zadnja struktura vozila razvijene od aluminijuma za bolj zaštitu od sudara. Paneli karoserije ovog modela su izrađeni od ugljeničnih vlakana, dok je većina metala na automobilu od legure aluminijuma, uključujući i otvore za ventiliranje. Mclarenovi inženjeri uspjeli su da maksimalno redukuju težinu automobila, pa tako ona iznosi 1300 kg.

Predpostavlja se da će proizvodni model koristiti isti V8 3.8-litreni motor kao i MP4-12C ali da će ovaj motor biti dodatno pojačan kako bi razvijao oko 800 KS. KERS sistem u stilu F1 dodat će još više snage ovom motoru, dok će sistem pogona na prednje točkove preko električnog propulzivnog sistema obezbjediti odgovarajući prijenos snage na točkove.

Proizvodnja ovog modela bit će ograničena na 500 jedinica i počet će krajem ove godine. Očekuje se da će cijena ovog modela biti nešto niža od milion eura.

Kategorije: Sportisti