Hymer ML-T – Prvi kamper s Crosswind Assist

Der Hymer ML-T auf Sprinter Basis – Hymer ML-T, ExterieurThe

Hymer ML-T – Prvi kamper s Crosswind Assist

Poznati proizvođač kampera (kamp prikolica i nadgradnji) Hymer i Mercredes-Benz nastavljaju uspješnu saradnju. Najnoviji proizvod te saradnje je Hymer ML-T, kamper sagrađen na platformi Sprintera.

Naime, prošle godine, Mercedes-Benz je predstavio novi Sprinter sa kojim je postavio nove standarde po pitanju sigurnosti, uvođenjem novih sigurnosnih tehnologija u segment lakih komercijalnih vozila. Tako je novi Sprinter opremljen sistemima kao što su: Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, Highbeam Assist, COLLISION PREVENTION ASSIST, te najnoviji Crosswind Assist (pomoć pri bočnom vjetru).

Der Hymer ML-T auf Sprinter Basis mit Seitenwind-Assistent  –

Hymer ML-T je takozvani ‘semi-integrated’ kamper, sagrađen na Panel van šasiji, što znači da koristi dio kabine originalnog Sperintera, dok je na stražnjem dijelu kamper nadgradnja. To znači da je u ponudi kompletan izbor međuosovinskih rastojanja, pogonskih agregata, te maksimalne dozvoljene mase od 3,5 ili 5 tona.

Mercedes-Benz i Hymer sarađuju već dugi niz godina, a prvi Hymermobile, zasnovan na Mercedes-Benz šasiji, sagrađen je davne 1971. godine, što je preraslo u tradiciju.

Mercedes Hymer ML-T kamper 03

Kategorije: Komercijalna vozila