Volvo FH i FH16 u verziji sa niskom krovom

FH i FH16 cl

Volvo FH i FH16 u verziji sa niskom krovom

Volvo FH i Volvo FH16 sada su dostupni u verziji sa niskim krovom, dizajniran posebno za rudarstvo, sa visokim zahtjevima na produktivnost, a za aplikacije sa dizalicom iznad krova kabine.

‘Pojedini korisnici trebaju malu visinu kabine i visok proizvodni kapacitet. Volvo FH i Volvo FH16 sa niskim kabinama za spavanje, u ponudi su sa snagama do 750 KS i bruto masom do  120 tona’, kaže Roger Brorsson, produkt menadžer za Volvo FH u Volvo Trucks.

Volvo FH i Volvo FH 16 sa niskim kabinama za spavanje dolaze sa istim pogonskim sklopom, te osiuguravaju udobnost i fleksibilnost kao i druge verzije kabina, ali sa nekoliko ključnih razlika. Krov je spušten za 190 mm, a uz to je potpuno ravan, jer su antena i ostali dijelovi opreme premješteni na druga mjesta. Sa ukupnom visinom od 3,2 m, ove verzije se zgodno uklapaju u regularnu visinu niskog tunela od 3,4 m.

FH16-low-sleeper-cab-cl

Kao rezultat toga, kupci u rudarskom sektoru mogu koristi sve kapacitete najnovije Volvo FH serije. Također, nizak ravan krov omogućuje instalaciju šumske dizalice čiji je transportni položaj iznad krova kabine, i sa ovim konfiguracijama pogoduje za podizanje materijala ispred i utovar preko kabine.

Za dodatnu sigurnost i zaštitu od pada kamenja ili drugih opasnosti, postoji opcionalni aluminijski krov štit, koji dodaje samo 15 mm ukupnoj visini kabine. Osim zaštite vozača i kamiona, također dodatno smanjuje nivo buke u kabini.

Volvo FH i Volvo FH16 sa niskim krovom, dostupni su sa svim motorima (od Euro3 do Euro6) od decembra ove godine.

FH-low-sleeper-cab-cl

Kategorije: Komercijalna vozila