BMW X2 gotovo u potpunosti otkriven

BMW X2 gotovo u potpunosti otkriven

BMW X2 bit će zvanično predstavljen za manje od mjesec dana na sajmu automobila u Frankfurtu.

Novi X2 četvrti je model u BMW ponudi koji će imati pogon na prednje točkove, baš kao Serija 2 u dvije verzije karoserije i novi X1. Naravno, u ponudi će biti i 4×4 pogon.

Ne tako davno BMW je u svojoj ponudi imao samo X5. BMW X5 stekao je veliku popularnost, te je postao jedan od najpoželjnijih modela. Uskoro je BMW ponudio i manji model X3 koji je cjenovno bio prihvatljiviji. Kasnije, BMW u ponudu uvodi i X6 koji je na istoj platformi koa X5 ali u nešto drugačijoj karoserijskoj izvedbi.

Nakon svih pobrojanih modela koje je BMW uveo, logičan slijed bio je uvođenje modela X2. Novi X2 bit će to četvrti model konstruisan na mehaničkoj platformi sa prednjim pogonom, baš kao Serija 2 Active Tourer i Grand Tourer, odnosno X1.

U navedenom modelima naći će se isti motori, a u početku bit će dostupni modeli samo sa prednjim pogonom. Kasnije se očekuje dolazak modela sa pogonom na sva četiri točka, kao i snažne verzije M35i i M40i sa tristotinjak konjskih snaga.

Modeli X3 i X6 proizvode se u SAD, a novi X2 dijelit će proizvodne linije sa novim X1 u njemačkom Regensburgu. Zvanična premijera novog X2 zakazana je za predstojeći Salon automobila u Frankfurtu koji će svoja vrata za posjetioce otvoriti za 14. septembra.

Kategorije: Noviteti