Nova Opel Zafira Life: četvrta generacija vozila koje postavlja standarde

2019 Opel Zafira Life

Nova Opel Zafira Life: četvrta generacija vozila koje postavlja standarde

Privlačni, svestrani i praktični jednovolumeni nose naziv Zafira.

Dvadeset godina nakon početka ove priče o uspjehu  i prve generacije, stiže nastavak u obliku novorazvijene četvrte generacije. Opel Zafira Life udobno je višenamjensko vozilo (MPV) koje je i zabavno voziti, a njemački će ga proizvođač automobila ponuditi u tri dužine prilagođene zahtjevima kupaca: maloj (S) od 4,60 m, srednjoj (M) od 4,95 m i velikoj (L) dužine 5,30 m – pri čemu svaka od njih dolazi s maksimalno devet sjedišta.

Verzija S Zafire Life otprilike je deset centimetara kraća od trenutne Zafire, dok je L otprilike 65 cm duži i time gotovo jednako velik kao Vivaro Combi. Zafira Life tako pokriva do tri segmenta vozila i predstavlja novi standard među višenamjenskim vozilima s većim brojem sjedišta.

Zafira Life zadovoljava sve zahtjeve – od svestranog interijera, velike udobnosti i profinjenih sistema pomoći namijenjenih vozaču, do revolucionarnog informacijsko-multimedijskog sistema, head-up ekrana i aktivnog tempomata utemeljenog na kameri/radaru. Taj je sigurnosni koncept dobio maksimalnih pet zvjezdica od Euro NCAP-a.

Napredna tehnologija spojena je s tipičnim Opelovim elementima dizajna, uravnoteženim proporcijama i kratkim prevjesima. Vozač i suvozač moći će uživati u dvodijelnom panoramskom krovu i prozoru koji se može otvarati na poklopcu prtljažnika.

Opel Zafira Life imat će svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Bruxellesu 18. januara 2019.