Kia EV9 je Svjetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9

Kia EV9 je Svjetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za “najbolji automobil na svijetu za 2024. godinu”.

Proglašenje pobjednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni dan žena. Na osnovu detaljnog ocjenjivanja 75 automobilističkih novinarki iz 52 zemlje na pet kontinenata je model Kia EV9 pobijedio u konkurenciji 63 nova modela. Najnovije priznanje za EV9 naglašava nenadmašivu svestranost ovog potpuno električnog velikog SUV-a i njegovu izuzetnu sposobnost zadovoljavanja različitih potreba korisnika širom svijeta.

Kia EV9 sa sedam sjedišta i inovativnim dizajnom postavlja nove standarde u segmentu električnih SUV-ova i može se pohvaliti naprednom tehnologijom i iznimnim mogućnostima. Među njegovim značajnim funkcijama su dvosmjerno punjenje i mogućnost vrlo brzog punjenja, koji postavljaju nove standarde udobnosti i učinkovitosti.

Članice žirija pohvalile su inovativan dizajn, napredne tehnologije i svestranost EV9

Članice žirija su EV9 pohvalile kao revolucionarnu novost na tržištu električnih vozila i naglasile njegovu cjenovnu pristupačnost s obzirom na njegovu klasu, prilagođenost korisniku i široku namjenu. Pohvalile su Kijinu inovativnost u izradi ovog velikog SUV-a, izuzetnu aerodinamiku i napredne tehnologije, kao i porodicama prilagođenu unutrašnjost i uživanje u vožnji. Ispostavili su i svestranost i mogućnosti Kijinog najprestižnijeg modela, pogotovo u zahtjevnih zimskih uslovima, kao i njegovu prostranu unutrašnjost. Pored toga Kia je dobila pohvale i zbog pružanja višenamjenskog električnog vozila budućnosti s izuzetnom energetskom učinkovitošću.

Nakon modela Kia Niro, prošlogodišnjeg pobjednika, EV9 svojom pobjedom dopunjava sve širi spisak priznanja brenda Kia

Ovogodišnje priznanje za EV9 nastavak je lanjskog uspjeha modela Kia Niro, koji je u izboru WWCOTY 2023 proglašen “najboljim automobilom na svijetu za 2023. godinu”. Kia EV9 nastavlja svoj impresivni niz nagrada, među kojima je i plasman među najbolje tri finaliste za nagradu World Car Awards 2024. SUV je postao i ‘porodični automobil godine’ u izboru Zlatni volan za 2023. godinu, a postao je i njemački luksuzni automobil godine 2024. godine, što govori o širokom spektru kvaliteta ovog modela.

Za više informacija o izboru Women's World Car of the Year, posjetite zvaničnu web stranicu www.womensworldcoty.com.

Kategorije: Vijesti