Lamborghini proizveo 5.000 Aventadora u samo 55 mjeseci

lamborghini aventador 5000 primjeraka

Lamborghini proizveo 5.000 Aventadora u samo 55 mjeseci

Lamborghini je ostvario važan proizvodni rezultat kada je riječ o proizvodnji Aventador modela. Naime, kompanija iz Sant'Agata Bolognese je za svega 55 mjeseci proizvela 5.000 primjeraka Aventador modela. Slavljenički automobil je roadster verzija obojena u Rosso Bia boju i namjenjen je za talijansko tržište.

Aventador model poslužio je kao osnova za nekoliko ultra ekskluzivnih modela, uključujući Veneno 3,8 vrijedan miliona američkih dolara (4,5 M $ za Roadster), i novi Centenario vrijedan 1,9 miliona američkih dolara. Važno je istaći da je Lamborghini uspio prodati sva specijalna izdanja prije nego što su i predstavljena za javnost.

lamborghini veneno 06

Isto se dogodilo i sa unikatnim Aventador J Speedster modelom koji je predstavljen 2012. godine sa cijenom 2,2 miliona američkih dolara. Osim ovih ekstravagantnih modela, Lamborghini je također lansirao pregršt posebnih izdanja, uključujući Anniversario u dvije izvedbe, Coupe i Roadster.

Lamborghinijev vodeći model očekuje se da će dobiti facelift i barem još jedno posebno izdanje u godinama koje dolaze, tako da će konačan broj proizvodenih primjeraka biti znatno veći od 5.000 primjeraka. Važno je napomenuti da je Aventador već nadmašio svog prethodnika u smislu proizvedenih jedinica, jer je Murcielago proizveden u 4.099 jedinica za 9 godina.

Kategorije: Vijesti