Novi PEUGEOT koncesionar u Mostaru

Novi PEUGEOT koncesionar u Mostaru

U Mostaru  je svečano otvoren prodajno – servisni centar Peugeot HERCEGOVINAPROMET. Ovaj ekskluzivni auto salon izgrađen je po evropskim standardima, te  nudi  profesionalnu uslugu i bogat izbor vozila lavovske marke Peugeot u što su se uvjerili i svi posjetioci na samom otvorenju.

Srdačnu lavovsku dobrodošlicu svim prisutnim poželio je izvršni direktor kompanije HERCEGOVINAPROMET Adnan Frenjo, koji je kazao, kako je kompanija  u julu mjesecu ove godine potpisala ugovor za otvaranje koncesije za Peugeot vozila postajući time Multibrand za Citroen i Peugeot vozila a koje svakodnevo susrećemo na bh cestama.

Svim posjetiocima su se prigodnim riječima obratili Adam Kavšek,  direktor Peugeota za Sloveniju i BiH i generalni direktor Peugeota za Sloveniju i BiH  Jožko Tomšič.

„Ovaj događaj je važan jer ćemo u ovim danima imati priliku da predstavimo kako stručnoj, tako i široj javnosti novi Peugeot Rifter  i u vrlo kratkom vremenu i novi Peugeot 508“, kazao je Tomšič. On je zajedno sa vlasnikom kompanije „Hercegovinapromet“ Salkom Frenjom svečano presjekao vrpcu, čime je salon i zvanično otvoren za sve posjetioce.

Inače kompanija „Hercegovinapromet“ je porodični biznis koji datira još od davne 1996. godine kada je započela sa veleprodajom prehrambenih proizvoda. 2006. godine ulazi u svijet autoindustrije i postaje ovlašteni prodajno servisni centar za Citroen na području Hercegovine i ujedno među vodećim u BiH, da bi već danas obogatili svoju ponudu sa još jednim auto brandom a to je Peugeot.

Peugeot koji je svjetski poznat i jako atraktivan brand – izuzetno je tražen i na bosanskohercegovačkim cestama. Dostupan je u svim klasama od mini gradskog vozila, preko vrlo traženih i popularnih suv vozila do sjajne i ekstravagantne limuzine.

Kategorije: Vijesti