Vraća se Salon automobila u Ženevi 2023 u novom terminu!

Geneva Auto Salon

Vraća se Salon automobila u Ženevi 2023 u novom terminu!

Nakon tri godine odgađanja zbog pandemije COVID-19, iz Ženeve dolaze dobre vijesti – Salon automobila ponovo se vraća!

Organizatori Međunarodnog sajma automobila u Ženevi objavili su da će se historijski događaj vratiti sljedeće godine nakon trogodišnje pauze. Salon automobila bit će u novom terminu i u nešto kraćem vremenskom periodu pa je tako zakazan datum od 14. do 19. februara 2023. godine.

Kao i obično, izložba će se održati u izložbenom centru Palexpo u Ženevi. Međunarodni salon automobila u Ženevi održava se u ovom ili onom obliku od 1905. godine, ali je otkazan 2020., 2021. i 2022. kao odgovor na pandemiju COVID-19.

„Jako smo se trudili i pokušali sve da ponovo aktiviramo međunarodni sajam automobila u Ženevi 2022. godine“, rekao je prošle godine Maurice Turrettini, predsjednik stalnog međunarodnog salona automobila. “Uprkos svim našim naporima, moramo se suočiti s činjenicama i realnošću: situacija pandemije nije pod kontrolom i predstavlja se kao velika prijetnja za veliki događaj u zatvorenom prostoru kao što je GIMS.”

Turrettini je, međutim, sigurno precizirao da je odluka samo odgađanje i da će se salon ove godine vratiti snažniji. Organizatori Međunarodnog sajma automobila u Ženevi žele da najaviti i spin-off sajam u Dohi, također 2023. godine.

Kategorije: Vijesti