Jenson Button spreman otići u penziju po završetku sezone

Formula 1

Jenson Button spreman otići u penziju po završetku sezone

Jenson Button izjavio je kako bi na kraju ove sezone mogao otići u penziju ako ne dobije novi ugovor s McLarenom. McLaren je u fazi velike kadrovske rekonstrukcije koja će obuhvatiti i vozačku postavu. U prilog tome govori i činjenica da aktuelnim vozačima nisu ponuđeni ugovori.

Vodstvo McLarena i Honde koja će se timu iz Wokinga pridružiti naredne godine, želi u svojim redovima imati jednog vrhunskog vozača, a već konkretni ugovori ponuđeni Fernandu Alonsu i Sebastianu Vettelu. Eric Boullier je izjavio da su sjedišta sadašnjih McLarenovih vozača za sljedeću godinu u opasnosti. “Još nismo sjeli i popričali o tome.”, izjavio je Button za BBC.

Na to se osvrnuo i Button koji je prvi na “izlaznim vratima” McLarena. “Ako ću se na kraju sezone morati penzionisati, onda će to biti to. No, osjećam da mogu još puno toga dati i ne mogu zamisliti život bez utrkivanja, posebno bez Formule 1.”, izjavio je Button.

Jenson Button McLarenu se pridružio u sezoni 2010. nakon što je u sezoni 2009. osvojio šampionsku titulu u ekipi GP Brawn. Do danas u ekipi McLarena ostvario je 8 pobjeda, jedan pole position, 26 postolja i 6 najbržih krugova.

Kategorije: Formula 1