Predstavljen Toro Rosso STR8

Formula 1

Predstavljen Toro Rosso STR8

Scuderia Toro Rosso predstavila je u Jerezu novi model pod oznakom STR8 s kojim će krenuti u borbu za 6. mjesto u poretku konstruktora.

Timovi Toro Rosso i Mercedesa svoje nove bolide predstavili su dan prije početka zvaničnih testranja na stazi u šapanskom Jerezu. Toro Roso predstavio je novi bolid oznake STR8, a sama oznaka govori da je to njihov osmi bolid konstruiran za Formulu 1, a sedmi kojeg pokreće Ferrarijev motor.

“Ovo je vrlo emotivan trenutak za nas. Ekipa se jako trudila da se ovdje pojavimo sa odličnim bolidom i da za ovu godinu ispunimo svoje ciljeve. Cilj nam je šesto mjesto u poretku konstrukrora. STR8 je prvi bolid koji je nastao pod palicom Jamesa Keya i Luce Furbatta.”, izjavio je šef tima Franz Tost.

Key je u Toro Rosso došao iz Saubera i trenutno je na mjestu tehničkog direktora dok je Furbatto glavni dizajner. Toro Rosso napravio je velike promjene na upravljačkoj i tehničkoj struktur, dok je vozačka postava za 2013. ostaje ista iz sezone 2012. Za Toro Rosso vozit će Jean-Eric Vergne i Daniel Ricciardo.

Kategorije: Formula 1