Novi Renault Trafic

rt4

Novi Renault Trafic

Renault je već ranije najavio, a upravo i objavio prve fotografije i neke detalje novog modela Trafic, koji će zvanično biti predstavljen ovog ljeta. To je u stvari nastavak uspješne priče započete sada već davne 1980. godine, a o popularnosti ovog modela najbolje svjedoči 1,6 miliona prodanih primjeraka.

Praktičan i ekonomičan ‘Van à Vivre’ donosi novi, ‘sportskiji’ izgled, te uvodi novorazvijeni 1.6 dCi twin-turbo motor, koji se može pohvaliti potrošnjom od svega 6 l/100 km dizel goriva.

rt2

Dizajn novog Trafic-a donosi dosta noviteta, a tu prije svega treba pomenuti veliki Renaultov amblem, te proširene zračne usisnike, što ga nedvosmisleno svstava u savremene proizvode ovog branda. Također, linije su dinamičnije, svjetlosne baterije ekspresivnije, a bočni profili snažnije izraženi pa novi Trafic ima gotovo sportsku siluetu.

rt3

Budući da se radi o lahkom komercijalnom vozilu, velika pažnja posvećena je njegovoj prilagodljivosti različitim potrebama korisnika. U ponudi će biti dvije dužine i dvije visine karoserije, te verzije: delivery van, crew-cab, platform cab i minibus, što sve zajedno čini 270 različitih varijanti.

Novi Trafic razvili su stručnjaci sa bogatim znanjem i iskustvom, te ciljem da ga učine što pouzdanijim i robusnijim. Posebno treba istaći i značajnu investiciju  od 230 miliona eura u proširenje proizvodnih pogona tvornice Sandouville, te uložen trud i znanje 1.800 radnika koji su donedavno bili fokusirani i angažovani u proizvodnji putničkih automobila.

rt1

Kategorije: Komercijalna vozila