Peugeot 2008

Peugeot 2008 – Novi urbani Crossover

Peugeot_2008

Sa modelom 2008, novim urbanim Crossoverom, Peugeot se nadovezuje na iskustva stečena sa 3008-icom kreirajući inovativno vozilo za B segment. Ovo je ujedno i prvi model koji je dizajniran u isto vrijeme na više tržišta kako bi kombinovao ciljeve i dinamične potrebe kupaca širom svijeta.

Svjesni činjenica da se tržišta kontinuirano razvijaju i napreduju, a zahtjevi nove generacije kupaca postaju sve izraženiji, Peugeot je kreirao Crossover sa elegantnim dizajnom dužine 4,16 m sa voznim karakteristikama hatchbacka i prednostima SUV-a.

Sa ovim modelom koji je idealan za gradsku vožnju kao i za otvorenu cestu, Peugeot želi ojačati svoju poziciju u Evropi i ujedno osvojiti tržište u Aziji i Latinskoj Americi.

Prednji izgled vozila kreiran je u potpunosti po prepoznatljivim Peugeot stilskim standardima, dok LED lampe dodatno ističu individualnost vozila. Elegantni stil je upotpunjen panoramskim krovom koji obećava poseban unutrašnji ugođaj i osigurava užitak u svakoj vožnji za putnike.

Peugeot 2008 će biti dostupan sa novim e-HDi dizel motorima kao i sa 3-cilindričnim benzinskim motorima sa rekordno niskom emisijom štetnog CO2 gasa počevši od 99 g po km.

Lansiranje novog 2008 se očekuje na proljeće.

Peugeot 2008

Kategorije: Noviteti