Novi dizajn i mogućnosti Volvo On Call aplikacije

Novi dizajn i mogucnosti Volvo On Call aplikacije

Novi dizajn i mogućnosti Volvo On Call aplikacije

Nova Volvo On Call aplikacija za pametne telefone dizajnirana je da vlasnicima automobila ponudi jednostavnu vezu sa automobilom. Omogućava korisnicima da pristupe brojnim informacijama o automobilu, te da sa istim komuniciraju na daljinu.

U cilju pronalaska inspiracije za dodatni razvoj, Volvo Cars koristi grupno angažovanje na Facebook-u, gdje ljudi širom svijeta mogu razmijeniti ideje i glasati za one najbolje.

Volvo On Call aplikacija je dostupna u 16 zemalja širom svijeta i brzo je postala veoma popularna među vlasnicima Volvo vozila. Studije su pokazale da korisnici ovu aplikaciju u većini slučajeva upotrebljavaju na sedmičnoj bazi. Novi dizajn i dodatne mogućnosti čine je još atraktivnijom, a predstavljanje iste na novim tržištima, će se nastaviti i u 2013. godini.

Neke od mogućnosti Volvo On Call aplikacije su provjera sigurnosti automobila, njegovo lociranje (što je korisno ako ste u nepoznatom gradu), kontrola količine goriva, izračun prosječne potrošnje goriva, podataka o kilometraži, kao i osnovni detalji o održavanju kao što je stanje sijalica, količine tečnosti za vjetrobransko staklo, nivo kočione i rashladne tečnosti. Pored toga, Honk i Flash opcija omogućava korisnicima da aktiviraju sirenu ili upale svjetla, kako bi locirao automobil.

Nove mogućnosti
  • Napredni dnevnik vožnje za zaposlene ljude. Pohrana detaljnih informacija o svakom putovanju u proteklih 40 dana. Podaci se mogu prikazati u Excel formatu. Sada se nudi pregled rute na karti, te podaci o brzini, potrošnji goriva ili potrošnji baterije u određenom vremenu.
  • Korištenjem karte, moguće je odrediti destinaciju i poslati je automobilu, a ona će se pojaviti u RTI sistemu automobila.
  • Na osnovu online prognoze, prikazuje se temperatura zraka na lokaciji gdje se vozilo nalazi.
  • Daljinsko zagrijavanje, omogućava korisniku da podesi vremensko aktiviranje grijanja, odnosno daljinsku aktivaciju grijanja putničke kabine prije polaska.
  • Automobil u pokretu. Informiše o tome da li je automobil u pokretu.

Nove unikatne mogućnosti specifične za Volvo V60 Plug-in Diesel Hybrid
  • Grijanje i hlađenje putničke kabine prije početka vožnje, omogućava daljinsko aktiviranje ili vremensko podešavanje grijanja ili hlađenja kabine za ugodan početak putovanja.
  • Provjera baterije, omogućava kontrolu stanja napunjenosti baterije.
  • Podsjetnik na punjenje. Moguće je podesiti alarm, koji će vozača napomenuti na potrebu punjenja baterije.
  • Upozorenje na prekid punjenja, prikazuje probleme vezane za punjenje baterije.
Kategorije: Vijesti