Porsche Cayman 2014.

Porsche Cayman 2014

Porsche Cayman 2014.

Novi Porsche Cayman ponovo obećava postavljanje novih standarda kada je riječ o performansama u svojoj klasi – Sa potpuno zaobljenom novom šasijom, dužim međuosovinskim rastojanjem i značajno smanjenom masom u odnosu na prethodni model.

Ovaj dvosjed koji je jedinstveno razvijen od samog početka, upravo za ovu verziju, nakon modela 911 Carrera i Boxster, ovo je treći sportski model Porschea koji karakteriše inovativni lagani dizajn karoserije.

Novi Cayman je za oko 30 kg lakši u odnosu na prethodnu generaciju, u zavisnosti od specifičnog modela i opreme. Novi Cayman troši i do 15% manje goriva na 100 km u odnosu na prethodni model, uprkos činjenici da ima moćnije motore i bolje performanse.

Pored toga, karoserija ovog modela je za 40% kruća što dodatno iskazuje njegov sportski duh prilikom vožnje u zavojima. Porsche je takođe unaprijedio novi Cayman model novim opcionim karakteristikama.

Po prvi put sportski kupe dostupan je sa Adaptive Cruise Control opcijom koja kontroliše rastojanje vozila sa učesnicima u saobraćaju naprijed i brzinu vozila, a tu je i specijalno razvijeni Burmester sistem. Još jedna nova karakteristika za Porsche Cayman je opcioni Entry & Drive sistem ulaska u vozilo bez ključa koji može da se fabrički postavi.

Pokreće ga novi 2.7-litreni motor i prvi je Cayman u historiji Porschea koji premašuje magičnu granicu od 100 KS snage po litru zapremine motora sa 101.6 KS/L zapremine. Motor razvija 275 KS snage u osnovnom modelu, dok je S verzija još moćnija i dostiže 325 KS.

Kategorije: Sportisti