Novi Seat Toledo koncept

Novi Seat Toledo koncept

U Seatu su odlučili da u Ženevi predstave koncept Seat Toleda. Ovaj automobil je vrlo blizu proizvodnom modelu koji bi se na tržištu evrope trebao naći krajem ove godine. To će biti četvrta generacija Toleda, koja će dizajnerski biti veliki pomak od još uvijek aktualnog modela.

Kada je riječ o dizajnu automobila, aktuelni model dizajnerski je blizu modelu Althea, a novi model bit će blizak većem i luksuznijem Exeo modelu. Novi Toledo zasnovan je na Volkswagen Jetti, što je svojevrsna sinergija dizajna viđenog na konceptima IBE, IBX i IBL. Svojim dimenzijama novi Toledo trebao bi se smjestiti između Leona i Exea. Ovaj 4.480 mm dug automobil Španjolci ne deklarišu kao limuzinu nego produženi hatchback koji uz pet sjedećih mjesta donosi i 500 litara prtljažnog prostora.

Prednja maska izgleda agresivno kao i nova prednja svijetla, koja imaju dizajnersku filozofiju viđenu na aktuelnoj Seat Ibizi i gradskom mališanu Mii. Novi Toledo trebao bi biti dijeliti dosta zajedničkih stvari sa Škodinim novitetom pod nazivom Rapid. Ta dva automobila dijelit će velik dio komponenti i dizajnerskih rješenja. Za pokretanje Seatova noviteta brinut će se paleta provjerenih Volkswagenovih motora.

Kategorije: Noviteti