Novi Audi Q8 – Prve zvanične fotografije i detalji!

Novi Audi Q8 – Prve zvanične fotografije i detalji!

Audi će uskoro predstaviti novi Q8 model u Šangaju, ali prve zvanične slike već su procurile u javnost.

Zvanične fotografije u potpunosti otkrivaju novi Audi Q8 koji će svoju premijeru imati u kineskom Šangaju. Novi Q8 model gotovo da je identičan sa konceptnim modelom Q8 Sport koji je predstavljen prošle godine na sajmu automobila u Ženevi.

Sportski stil Q8 modela prepušta se luksuznom i visoko tehnološkom interijeru koji slijedi korake novijih modela poput A6 i A8. Vozač sjedi iza upravljača sa ravnim dnom, dok su sjedišta presvučena sa kožom. Tapecirunzi su presvučeni sa Alcantarom te ukrašeni sa metalnim detaljima.

Novi Audi Q8 ima centralni infotainment sistem poput novih A6, A7 i A8 modela. Govoreći o ekranima, Q8 ima digitalni instrument cluster i treći ekran za kontrolu klima uređaja.

Zadnja sjedišta izgledaju relativno prostrana i čini se da postoji pristojna količina prostora, ??unatoč spuštenoj liniji krova. Putnici na zadnjim sjedištima moći će prilagoditi postavke kontrole klime putem ekrana osjetljivog na dodir montiranog na zadnjoj strani centralne konzole. Detaljne specifikacije još uvijek nisu poznate, ali novi Audi Q8 navodno ima prtljažnik zapremine 605 litara koji se može proširiti na 1755 litara.

Ispod poklopca motora nalazit će se asortiman benzinskih i dizelskih motora sa malom hibridnom tehnologijom. Pri lansiranju novog modela vjerovatno će biti ponuđeni 3.0-litreni V6 benzinski motor sa 340 KS (250 kW/335 KS) i dva 3.0 litrena TDI motora sa snagom od 231 KS (170 kW/228 KS) i 286 KS (210 kW/282 KS).

Audi Q8 bit će predstavljen i u Evropi, a prodaja bi trebala krenuti vjerovatno krajem jeseni tekuće godine.

Kategorije: Vijesti