Škoda Kodiaq uskoro u BiH

Škoda Kodiaq uskoro u BiH

Na BiH tžištu otvaraju se narudžbe Škodin SUV Kodiaq.

ŠKODA započinje svoju veliku ofanzivu u SUV segmentu sa modelom ŠKODA KODIAQ. Snažni dizajn, mnogobrojni asistenti u vožnji, veliki prostor i funkcionalnost su glavne odlike velikog ŠKODA SUV-a.

KODIAQ će se nuditi u varijanti sa pet i sedam sjedišta. Dužina vozila je 4.697 milimetara, širina 1.882 mm i visina 1.676 mm. U ponudi su dva nivoa opreme i to AMBITION i STYLE.

Međuosovinski razmak vozila ,smještenog na MQB platformi, iznosi 2.791 mm. Prostorom u kabini KODIAQ se nameće za lidera u klasi, a oduševljava i prtljažnik zapremnine 720 do 2065 litara.

Istaknute stavke dodatne opreme su FULL LED svjetla, automatsko otvaranje prtljažnika – virtuelna pedala, AREA VIEW sistem za parkiranje, trozonski klima uređaj, pomoć pri upravljanju prikolicom itd.

Sa novim “Simply Clever” rješenjima novi ŠKODA SUV čini život jednostavnijim. Od pomenutih rješenja izdvajaju se zaštitne lajsne na rubovima vrata, mnogobrojni pretinci u kabini itd.

Pored pomenutog kišobrani u vratima vozača i suvozača i grijani upravljač daju dah luksuza. Zvanična prezentacija modela u BiH je planirana polovinom maja ove godine. Početna cijena benzinskog motora iznosi 44.900 KM, dok je za dizel motor potrebno izdvojiti 55.180 KM. KODIAQ je prvi model marke ŠKODA koji ima garanciju u trajanju od 5 godina ili 150.000 km.

Kategorije: Vijesti