Premijere u Parizu: Audi Crosslane Concept

Premijere u Parizu: Audi Crosslane Concept

Prije otvaranja Sajma automobila u Parizu stigla je konceptna verzija novog Audi crossovera koja bi u budućnosti trebala prerasti u najmanjeg člana Q familije. Ona je službeno predstavljena u Parizu, a prisutni su mogli vidjeti nove dizajnerske smjernice kojim će krenuti budući Audi crossover modeli.

Iako to nije službeno potvršeno novi Crosslane koncept je vizija novog Audi Q2 modela, a u prilog tome govore i dimenzije ovog koncepta. Dužine 4210 mm, širine 1880 mm i visine 1510 mm ova studija je nešto manja od Audi Q3 crossovera.

Novi crossover dobit će tako i nove materijale, a Audi je pri njegovoj izradi koristio GFRP i CFRP, odnosno karbon i stakloplastiku te pojačane polimere.

Korištenjem ovih materijala dobila se konstrukcija koja je omogućila Audi inžinjerima da stvore laganu šasiju pa Crosslane teži svega 1390 kg. Crosslane dobio je i hibridni pogon sa dva elektromotora i baterijama. Pored hibridnog pogona u njega je smješten i 1.5-litreni trocilindraš sa 130 KS i 200 Nm okretnog momenta.

Kombinovana snaga u Crosslaneu iznosi 177 KS što je dovoljno za maksimalnu brzinu od 182 km/h. Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 8,6 sekundi. Autonomija na elektro pogon iznosi 86 km, odnosno 55 km, ako se koristi samo jedan elektromotor, budući da drugi služi kao generator. Maksimalna brzina kojom se Crosslane tada kreće ograničena je na 130 km/h

Kategorije: Auto sajam