Volvo Ocean Race regata

Volvo Ocean Race regata

Rodni grad Volva ce biti cilj sljedece Volvo Ocean Race      regate

Švedski grad Gothenburg, inače rodni grad Volvo Car Group će biti posljednja stanica 12.-tog izdanja Volvo Ocean Race regate koja će se održati 2014-2015. godine, a bit će i usputna stanica 13.-tog izdanja utrke.

Gothenburg je drugi po veličini grad u Švedskoj i najveća skandinavska luka, te posjeduje reputaciju uspješnog organizovanja velikih sportskih događanja. Gothenburg će po treći put ugostiti Volvo Ocean Race, te po drugi put biti finalna destinacija ove slavne pomorske utrke.

„Gothenburg je savršeno mjesto za završetak globalne utrke ove veličine. Dobro je znati da ćemo nakon obilaska svijeta stići u grad koji će nas znati adekvatno dočekati, jer ima bogatu istoriju gostoprimstva“ – izjavio je Knut Forstad, direktor Volvo Ocean Race regate.

Gothenburg je Volvo Ocean Race ugostio 2001-02. godine i 2005-06. godine, a bio je i domaćin svjetskog i evropskog atletskog šampionata 1995. i 2006. godine, svjetskog šampionata u umjetničkom klizanju (2008. godine), te evropskog nogometnog prvenstva (1992. godine). Sama Švedska ima izuzetno bogatu istoriju učešća u Volvo Ocean Race.

Dvanaesto izdanje Volvo Ocean Race regate, ponovo će startati iz španskog Alicantea, a do završetka u Gothenburtu posjetit će Brazil, Novi Zeland i mnoge druge zemlje.

Za više informacija o Volvo Ocean Race, posjetite: http://www.volvooceanrace.com/

Rodni grad Volva ce biti cilj sljedece Volvo Ocean Race      regate 3

Kategorije: Vijesti