Novi Audi S3 na finalnim testiranjima uoči premijere!

Audi A3

Novi Audi S3 na finalnim testiranjima uoči premijere!

Špijunski fotografi imali su pune ruke posla dok je novi Audi S3 bio na finalnim testovima uči svoje premijere.

Audi trenutno obavlja posljednje testove novog S3 modela. Tako su špijunski fotografi uspjeli detaljni fotografirati prototip Audi S3 modela koji je bio na testiranju realnim zimskim uslovima.

Protip je kao i obično oblijepljen zaštitnom folijom koji skrivaju detalje na karoseriji, ali ipak se dosta toga može vidjet. Ono što je puno zanimljivije jeste unutrašnjost koja je gotovo u potpunosti razotkrivena.Špijunske fotografije otkrivaju novu unutrašnjost u kojoj se ističe nova centralna konzola koja ima velike sličnosti sa konzolom novog VW Golf Mk8. Audi je nadahnuće u dizajniranju unutrašnjosti pronašao i kod nekih Lamborghini modela što je također prenio na centralnu konzolu.

Novi ekran Infotainment sistema ugrađen je u centralnu konzolu i malo nagnut prema vozaču. Tu je nova ručica automatskog S Tronic mjenjača shift-by-wire te nekoliko fizičkih prekidača. Iza volana sa ravnim dnom nalazi se digitalni instrument tabla čija je grafika ostala skrivena. Tu su i nove obloge vrata i nova sjedišta.

Novi Audi S3 Sportback dobit će sportskiji komplet karoserije, sa drugačijim elementima kao pto su rešetka motora, odbojnici i bočne suknje. Promjene će uključivati ​​i veće usisne otvore za zrak sa prednje strane, zadnji difuzor sa prostorom iz kojeg će izlaziti četiri cijevi ispušnog sistema i naravno veći točkovi.

Pogonski sistem činit će Quattro stalni sistem pogona na sve točkove. Preko njega će se prenositi snaga poznatog VW grupacijskog turbo 2.0-litrenog motora. On bi trebao razvijati oko 330 KS, približno isto kao i kod nadolazeći VW Golf R.

Novi Audi S3 svoju svjetsku premijeru vjerovatno će imati na sajmu automobila u Ženevi 2020., početkom marta.

Kategorije: Vijesti